Ga door naar hoofdcontent
AgendaLogoscientia: Meet the Author

Logoscientia: Meet the Author

Categorie
Datum15 mei 2024
Tijd19:30 uur
Dit evenement is al geweest.

Logoscientia organiseert op woensdag 15 mei 2024 de twintigste online “Meet the author” bijeenkomst. 

Dit keer spreekt Eline van Buuren over haar artikel The complexity of nutritional problems in persons with dementia: expanding a theoretical model (Eline van Buuren, Jenny van der Steen, Mariëlle Olthof-Nefkens, Christian Bakker, Raymond Koopmans, Marieke Perry, Hanneke Kalf)

Eline vertelt dat voedingsproblemen vaak voorkomen bij mensen met dementie. Dit kan leiden tot ondervoeding, uitdroging, aspiratiepneunomie en zelfs overlijden. In haar kwalitatieve onderzoek borduurt Eline voort op eerdere theoretische modellen die niet in de praktijk zijn getoetst. Middels focusgroepen met zorgprofessionals uit het verpleeghuis de bestaande modellen geëvalueerd. Dit heeft geleid tot een model met zes thema’s. Zij stelt dat de belangrijkste boodschap is om alle factoren die samenhangen met voedingsproblemen in acht te nemen in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Luister en discussieer mee tijdens deze Meet the Author bijeenkomst. Meer informatie en aanmelden (t/m 8 mei 2024) op de website van Logoscientia.