Ga door naar hoofdcontent
InformatieLogopedie Innovatieprijs 2024

Logopedie Innovatieprijs 2024

Ben jij een innovatieve en ondernemende logopediestudent? Heb jij tijdens je opleiding een idee voor een product of dienst ontwikkeld dat de logopedische zorg verbetert, of de behandeling van cliënten logopedie ondersteunt, verbetert of aangenamer maakt? Dan zijn we op zoek naar jou! Meld je voor 14 juni 2024 aan bij jouw opleiding en maak kans op een prijs ter waarde van 250 euro. Daarnaast ontvangt de winnende opleiding de Logopedie Innovatieprijs Wisseltrofee.

De NVLF en het LOOL dagen jou uit!

We zijn op zoek naar innovatieve en ondernemende studenten die tijdens hun opleiding een idee voor een product of dienst hebben ontwikkeld die de logopedische zorg verbetert of de behandeling van cliënten logopedie ondersteunt, verbetert of aangenamer maakt. Ben jij die student, meld je vóór 14 juni aan bij jouw opleiding.

De Logopedie Innovatieprijs in het kort;

  • Meld je (individueel of als team) aan bij je opleiding met een idee voor een product of dienst, vóór 14 juni 2024.
  • Elke opleiding Logopedie stuurt uiterlijk 21 juni 2024 één van de inzendingen naar de jury van de Logopedie Innovatieprijs. Vervolgens heeft de student, indien nodig, tot en met 5 juli 2024 de mogelijkheid om het definitieve onderwijsproduct af te ronden en aan te leveren. (max. drie A4.)
  • De jury nomineert begin september drie inzendingen. Opleidingen en genomineerden worden hiervan op de hoogte gebracht.
  • De genomineerden bereiden een pitch voor, in de vorm van een 90 seconden durende video. Aanleveren uiterlijk 1 oktober 2024 via communicatie@nvlf.nl.
  • 3 t/m 16 oktober 2024 kan een publieksjury van logopedisten online stemmen.
  • De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de NVLF regiobijeenkomst op dinsdag 17 oktober 2024 in Eindhoven.
  • De winnaar(s) krijgen een geldprijs ter waarde van 250 euro (vrij te besteden). De winnende opleiding ontvangt de Logopedie Innovatieprijs Wisseltrofee.

Wat moet je inleveren?

Je kunt een concept, een prototype, een adviesrapport inleveren dat je tijdens je bachelorstudie Logopedie hebt ontwikkeld of onderzocht. Het onderwijsproduct kun je in een willekeurig onderwijsonderdeel tijdens de opleiding Logopedie hebben gemaakt. Kijk voor de voorwaarden aan de inzending het reglement. Je kunt je aanmelden voor deelname bij je eigen opleiding. LET OP 14 juni 2024 sluit de aanmelding.

Vanuit alle aanmeldingen selecteert elke opleiding één project om in te zenden. De (maximaal negen) inzendingen worden voorgelegd aan een vakjury die bestaat uit afgevaardigden van de NVLF, het LOOL en een expert uit het werkveld. De inzenders van de drie hoogst gewaardeerde projecten krijgen een nominatie. Ze mogen hun innovatieve toepassing presenteren op een online platform. Ze maken hiervoor een videoclip c.q. digitale pitch van maximaal 1,5 minuut. Een publieksjury kiest uit de drie genomineerden de winnaar van de Logopedie Innovatieprijs.

Op donderdag 17 oktober 2024 tijdens de NVLF Regiobijeenkomst in Eindhoven wordt de winnaar bekend gemaakt.

Wat levert deelname op?

Allereerst is dit een ervaring om nooit te vergeten, maar vooral een kans om je netwerk uit te breiden. De projecten van alle drie genomineerden worden tevens vermeld in het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie en gepubliceerd op de website en de sociale media kanalen van de NVLF.

Het winnende team krijgt een wisseltrofee (voor op de opleiding), een geldprijs ter waarde van 250 euro (vrij te besteden).

[De uitreiking van de Logopedie Innovatieprijs vindt doorgang bij minimaal drie inzendingen. Het auteursrecht van de innovatieve toepassing wordt gedeeld door de maker(s) en de opleiding.]

Toolkit

Poster A3
Banner e-mailhandtekening

Banners ‘oproep’
Banner tbv. facebook en linkedin: 1200x630px
Banner tbv. Instagram: 1080x1080px (vierkant) en 1080x608px (liggend)
Banners ‘herinnering’
Banner tbv. facebook en linkedin: 1200x630px
Banner tbv. Instagram: 1080x1080px (vierkant) en 1080x608px (liggend)

Winnaar Logopedie Innovatieprijs 2023

Met haar project ‘Logopedie en Bewegen’ is Daisy Nieuwenhuijzen, (oud) studente van Hogeschool Windesheim Almere, winnares van de NVLF Innovatieprijs 2023. Zij ontving haar prijs tijdens het NVLF jaarcongres op 17 november met 51 procent van de stemmen.

‘Origineel, creatief, maatschappelijke relevant, stimuleert bewegen voor zowel cliënt als logopedist en werkt mede daardoor preventief.  Het is enthousiasmerend en goed bruikbaar in te zetten in dagelijkse praktijk. ‘Het zijn een paar woorden van de vakjury over de inzending van Nieuwenhuijzen waarmee ze er met de winst vandoor ging.

Disclaimer

De organisatie van de Logopedie Innovatieprijs zal zich onthouden van commentaar over de inhoud van de ingezonden projecten en zal zich beperken tot het geven van algemene informatie over de drie genomineerde projecten, zoals een korte samenvatting van het project, het aantal inzendingen en de namen van de genomineerden. Door deel te nemen aan de Logopedie Innovatieprijs 2024, erkennen de deelnemers dat de organisatie geen verplichting heeft om hun ideeën te beschermen of vertrouwelijk te houden en vrijgesteld is van elke aansprakelijkheid met betrekking tot de bescherming van hun ideeën of de vertrouwelijkheid ervan.