Ga door naar hoofdcontent
InformatieRegister Groepstherapie integrale zorg stotteren

Register Groepstherapie integrale zorg stotteren

Als je een Groepsbehandeling Integrale Zorg Stotteren (IZS) geeft, kun je je inschrijven bij het IZS-register van de NVLF. Alleen dan wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Criteria voor registratie

Voor opname in het IZS-register moet je voldoen aan een aantal criteria, zoals werkervaring en opleiding. Deze criteria zijn samen met de Nederlandse Vereniging van Stottertherapie (NVST) opgesteld. Het bewijs van de registratie is vijf jaar geldig. Daarna moet je je herregisteren.
Criteria registratie Groepsbehandeling Integrale Zorg Stotteren 2020-2024
Criteria herregistratie Groepsbehandeling Integrale Zorg Stotteren 2020-2024

Aanmelden

Om je aan te melden of opnieuw te registeren voor het IZS-register, gebruik je het inschrijfformulier. Bij dit formulier voeg je kopieën van relevante opleidingen, bij- en nascholing. Een toelichting hierop vind je in het formulier.

Kosten

Leden van de NVLF kunnen zich gratis inschrijven in NVLF-registers. Ben je geen lid, dan betaal je 50% van de contributie.

Beoordeling

Je aanvraag wordt binnen twee tot acht weken door de NVLF beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvang je een bewijs van (her)registratie. Dit bewijs wordt voorzien van een volgnummer, datum van afgifte en geldigheidsperiode en kun je overleggen aan de zorgverzekeraar. Wanneer de aanvraag wordt afgewezen, krijg je hier ook bericht van.