Ga door naar hoofdcontent
InformatieRegister Hanen-ouderprogramma

Register Hanen-ouderprogramma

Als je behandelt met het Hanen-ouderprogramma, kun je je inschrijven bij één van de NVLF-registers Hanen-ouderprogramma: Meer dan woorden (vanaf 1 januari 2018) en Praten doe je met z’n tweeën. Alleen dan word je behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Criteria voor registratie

Voor opname in één van de registers van het Hanen-ouderprogramma moet je in het bezit zijn van een geldig Canadees certificaat van the Hanen Centre. De geldigheidsduur voor de inschrijving in dit register is gelijk aan de geldigheidsduur van het Canadese certificaat. Dit is maximaal twee jaar.

Het bewijs van registratie en herregistratie in het NVLF-register wordt afgegeven voor de duur van vijf jaar. Het certificaat NVLF-register is geldig tot 5 jaar na datum van afgifte. Je bent zelf verantwoordelijk om te zorgen dat het certificaat van the Hanen Centre tijdig wordt verlengd.

Let op: De certificeringsworkshops PDMT en MDW worden helaas niet meer aangeboden in Nederland. The Hanen-Centre heeft er voor gekozen deze training alleen nog online aan te bieden en in het Engels. Je kunt je als logopedist aanmelden via The Hanen-Centre. Op die website kun je zoeken naar een aanbod dat past bij onze tijdzone. In het bezit zijn van een geldig Canadees certificaat van ‘The Hanen Centre’ voor behandeling volgens één van de Hanen-Ouderprogramma’s is geldig voor je registratie in het NVLF register Hanen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor één van de registers van het Hanen-ouderprogramma gebruik je het inschrijfformulier. Bij dit formulier voeg je een kopie van het Canadese certificaat toe.
Inschrijfformulier registratie NVLF register Hanen-ouderprogramma
Inschrijfformulier herregistratie NVLF register Hanen-ouderprogramma

Kosten

Leden van de NVLF kunnen zich gratis inschrijven in NVLF-registers. Ben je geen lid, dan betaal je 50% van de contributie.

Beoordeling

Je aanvraag voor (her)inschrijving worden binnen twee tot acht weken door de NVLF beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvang je een bewijs van (her)registratie. Dit bewijs wordt voorzien van een volgnummer, datum van afgifte en geldigheidsperiode en kun je overleggen aan de zorgverzekeraar. Wanneer je aanvraag wordt afgewezen, krijg je hier ook bericht van.