Ga door naar hoofdcontent
InformatieRegister Stotteren

Register Stotteren

Als je stotterbehandelingen geeft, kan je je inschrijven bij het NVLF register Stotteren. Alleen dan wordt je uursbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Criteria voor registratie

Voor opname in het register Stotteren moet u voldoen aan een aantal criteria, zoals werkervaring en opleiding. Deze criteria zijn samen met Nederlandse Vereniging van Stottertherapeuten (NVST) opgesteld. Het bewijs van registratie is vijf jaar geldig. Daarna moet u zich opnieuw registreren. U vindt de criteria onderaan op deze pagina.
Criteria registratie NVLF register Stotteren 2021-2025
Criteria herregistratie NVLF register Stotteren 2021-2025

Aanmelden

Om u aan te melden of u opnieuw te registeren voor het register Stotteren gebruikt u het inschrijfformulier. Bij dit formulier voegt u kopieën van relevante opleidingen, bij- en nascholing.
Inschrijfformulier registratie NVLF register Stotteren
Inschrijfformulier herregistratie NVLF register Stotteren 

Kosten

Leden van de NVLF kunnen zich gratis inschrijven in NVLF-registers. Ben je geen lid, dan betaal je 50% van de contributie.

Beoordeling

Uw aanvraag voor (her)inschrijving worden binnen twee tot acht weken door de NVLF beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvangt u een bewijs van (her)registratie. Dit bewijs wordt voorzien van een volgnummer, datum van afgifte en geldigheidsperiode en kunt u overleggen aan de zorgverzekeraar. Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen, krijgt u hier ook bericht van.

De mogelijkheid om binnen de registers te zoeken, is binnenkort beschikbaar via logopedie.nl en niet meer via deze site, zodat de registers ook makkelijk doorzoekbaar zijn voor onder meer cliënten. De NVLF houdt leden op de hoogte van de voortgang.