Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBauke Leijenaar nieuw erelid NVLF

Bauke Leijenaar nieuw erelid NVLF

Dinsdag 4 juni 2024Afbeelding Bauke Leijenaar nieuw erelid NVLF

Bauke Leijenaar is het nieuwste erelid van de NVLF. Tijdens de vergadering van de Ledenraad op 18 april werd hij verrast met deze nieuwe titel.

Ruim 40 jaar (vanaf 1982) heeft Bauke zich veelal belangeloos ingezet als logopedist en docent logopedie. Ook zat hij in veel werkgroepen, (internationale) projecten en organisaties en deed vrijwilligerswerk. Een stukje uit de voordracht: “Zijn kracht om te enthousiasmeren en helder te communiceren heeft ertoe geleid dat hij vele collega’s heeft getipt om zich aan te melden voor verschillende functies in werkgroepen, praktijk, besturen, op zowel nationaal als internationaal niveau.”

Daarnaast heeft Bauke zich ingezet voor de kwaliteitsverhoging van de logopedie onder andere door als voorzitter van de opleidingen het competentie profiel in te voeren, als auditor kwaliteitscontroles uit te voeren, het ontwikkelen van de website Taalexpert en het ontwikkelen van taal protocollen beloond met de Branco van Dantzig onderscheiding.

Bauke’s brede interesse heeft ertoe geleid dat hij in 2006 onder andere als vrijwilliger mee reisde naar Tanzania, om zelfs daar zijn kennis van ‘het gehoor’ te delen met docenten en dove studenten. Mede door zijn inspanning is de dovenschool in Dodoma Tanzania een van de beste scholen van het land en tevens een centrum voor gehooronderzoek geworden.

Alhoewel Bauke inmiddels in mei 2023 zijn logopedische werkzaamheden achter zich heeft gelaten, zet hij zich nu als voorzitter van de ‘commissie buitenlandse gediplomeerden’ bij het ministerie van VWS nog steeds in voor medici en paramedici die hun beroep in Nederland willen uitvoeren. Alhoewel deze commissie een toetsend orgaan is, zet Bauke zich momenteel in om nieuwkomers die zo hard nodig zijn om in Nederland de arbeidsmarkt te verrijken, te ondersteunen om hun beroep te kunnen verrichten.

Op de foto vlnr: Bauke Leijenaar, Hanneke Kalf, Ben Mondelaers en Ineke Hendriks