Ga door naar hoofdcontent
NieuwsContributie terugvragen

Contributie terugvragen

Woensdag 17 april 2024Afbeelding Contributie terugvragen


De contributie die je als werknemer betaalt voor het lidmaatschap van een bij FBZ aangesloten beroepsvereniging heeft de status van vakbondscontributie. In tal van zorgcao’s heeft FBZ afspraken gemaakt over de vergoeding van contributie. Dit kan je een aanzienlijk voordeel opleveren. 

Je moet zelf in actie komen als je in aanmerking wilt komen voor teruggave van de contributie over dit jaar. Lever daarvoor de factuur van je beroepsvereniging in bij je werkgever. Dat kan gedurende het hele jaar, maar doe het wel voor half november, zodat de werkgever het tijdig met je salaris kan verrekenen.
Voor veel cao’s geldt dat de contributie verrekend mag worden met de werkgever, bijvoorbeeld via het brutoloon. In de werkkostenregeling staat welke vergoedingen werkgevers onbelast aan hun medewerkers mogen verstrekken. Dit ook geldt voor logopedisten werkzaam in het onderwijs.

Meer weten?
Dan verwijzen we je graag naar de informatie van FBZ. Kijk op de cao-pagina van je cao onder het kopje ‘vergoeding contributie’ wat precies is afgesproken over de vergoeding van de contributie. Je kunt ook handige tips bekijken in de contributie-FAQ. Bijvoorbeeld hoe dit terug te vragen bij de werkgever.