Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDe toekomst van ons beroep – regionaal samenwerken in de eerstelijnszorg

De toekomst van ons beroep – regionaal samenwerken in de eerstelijnszorg

Maandag 10 maart 2025Afbeelding De toekomst van ons beroep – regionaal samenwerken in de eerstelijnszorg

Ben je als logopedist nog niet actief betrokken bij regionale samenwerking, maar wil je weten wat er in de nabije toekomst speelt en welke kansen er liggen? Op dinsdag 1 april 2025, van 18:30 tot 20:00 uur, organiseert de NVLF het webinar: Organisatie van zorg in de regio.

De eerstelijnszorg verandert en regionale samenwerking speelt daarbij een steeds grotere rol. Voor logopedisten betekent dit nieuwe uitdagingen en kansen. Hoe zorg je ervoor dat logopedie een stevige plek krijgt binnen regionale eerstelijns samenwerkingsverbanden? Wat kun je zelf doen om de zorg in jouw regio beter te organiseren en toegankelijk te houden? Dit webinar biedt inzicht in de ontwikkelingen en geeft praktische handvatten om stappen te zetten.

Tijdens dit webinar gaan experts uit de praktijk en een beleidsadviseur van de NVLF in gesprek over wat regionale samenwerking betekent voor logopedisten. De Visie Eerstelijnszorg 2030 en het Integraal Zorgakkoord (IZA) spelen hierin een belangrijke rol. Ook de stand van zaken in monodisciplinaire samenwerkingsverbanden komt aan bod. Wat zijn de succesfactoren en uitdagingen van deze vormen van samenwerking? Daarnaast wordt een praktisch stappenplan toegelicht voor het opzetten en versterken van monodisciplinaire samenwerking, met inzichten uit de NVLF Toolkit ‘Samenwerken aan kwaliteit van zorg’.

Beleidsadviseur Annelies Halm van de NVLF en logopedist Ingrid Duim geven samen met Daphne van Boekel een overzicht van de ontwikkelingen en mogelijkheden. Ingrid Duim is naast haar werk als logopedist ook docent en praktijkhouder. Ze is actief in regionale samenwerking en bestuurslid binnen een monodisciplinair samenwerkingsverband. In haar praktijk werkt zij vooral met kinderen. Daphne van Boeken is logopedist in de eerstelijnszorg en speelt een actieve rol in verschillende landelijke netwerken. Daarnaast is zij bestuurslid in zowel mono- als multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Zij werkt voornamelijk met volwassenen. Een medewerker van ZonMw sluit online aan om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op landelijke ontwikkelingen rond de organisatie van eerstelijnszorg.

Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemers krijgen concrete handvatten om de samenwerking in hun eigen regio vorm te geven en te versterken.

Geaccrediteerd voor 1,5 punt.