Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

FAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

Dinsdag 18 juni 2024Afbeelding FAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

Voor monodisciplinaire regionale samenwerking is er tot 31 december 2024 subsidie aan te vragen bij ZonMw. De veel gestelde vragen zijn nu aangevuld en terug te vinden op de website.

Tevens is er een document ontwikkeld die leidraad geeft bij het invullen van de voucher. Ook kan de NVLF hierbij ondersteunen.
Samenwerken wordt steeds belangrijker. Door samen te werken krijgen cliënten/patiënten eerder de juiste zorg op de juiste plek en door krachten te bundelen kunnen we van elkaar leren, gezamenlijk innovatie omarmen, kosten besparen en stijgt de kwaliteit van zorg.
Nadat je een monodisciplinair netwerk op hebt gezet in jouw regio kun je met mandaat gaan deelnemen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Op deze manier zorg je voor een sterke eerstelijns samenwerking waarin je als logopedist goed vertegenwoordigd bent. Er is al een behoorlijk aantal samenwerkingsverbanden in het land opgezet, tevens is er een aantal samenwerkingsverbanden in oprichting. De subsidie kan voor beide ingezet worden.
De NVLF wil graag haar leden ondersteunen bij zowel de aanvraag van deze ZonMw subsidie als bij het voeren van de administratie van de inkomsten en uitgaven. (o.a. het ontvangen van de subsidie op de NVLF bankrekening). Ook is er een Toolkit in ontwikkeling. Meer hierover zal gecommuniceerd worden in de nieuwsbrief.

Tip! Meld je ook aan voor de NVLF regiobijeenkomsten in september en oktober! Deze staan in het teken van regionale samenwerking.