Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

FAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

Dinsdag 4 juni 2024Afbeelding FAQ Online Spreekuur Samenwerkingsverbanden

Op 6 en 16 mei heeft de NVLF samen met ZonMw een digitaal spreekuur georganiseerd. Tijdens dit spreekuur is door een medewerker van ZonMw een toelichting gegeven over monodisciplinaire regionale samenwerking en de subsidie die door  ZonMw vanaf 1 mei hier voor wordt aangeboden. De vragen die zijn gesteld zijn nu gebundeld en terug te vinden op de website.

Samenwerken wordt steeds belangrijker. Door samen te werken krijgen cliënten/patiënten eerder de juiste zorg op de juiste plek en door krachten te bundelen kunnen we van elkaar leren, gezamenlijk innovatie omarmen, kosten besparen en stijgt de kwaliteit van zorg. 

Nadat je een monodisciplinair netwerk op hebt gezet in jouw regio kun je met mandaat gaan deelnemen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Op deze manier zorg je voor een sterke eerstelijns samenwerking waarin je als logopedist goed vertegenwoordigd bent. Er is al  een behoorlijk aantal samenwerkingsverbanden in het land opgezet, tevens is er een aantal samenwerkingsverbanden in oprichting. De subsidie kan voor beide ingezet worden.

De NVLF wil graag haar leden ondersteunen bij zowel de aanvraag van deze ZonMw  subsidie als bij het voeren van de administratie van de inkomsten en uitgaven. (o.a. het ontvangen van de subsidie op de NVLF bankrekening). Ook is er een Toolkit in ontwikkeling. Meer hierover zal gecommuniceerd worden in de nieuwsbrief.