Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFinancieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Dinsdag 18 juni 2024Afbeelding Financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Je gaat er als zelfstandig ondernemer misschien niet vanuit, maar het kan gebeuren: je raakt arbeidsongeschikt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorg je ervoor dat je niet zonder inkomen komt. Speciaal voor logopedisten biedt VvAA de mogelijkheid om zelf online een AOV af te sluiten bij Movir. Je kunt de verzekering zonder adviseur afsluiten als je voldoende weet over een AOV en bespaart daarmee op advieskosten.

Deze ‘execution only’ (afsluiten zonder advies) arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt een uitgebreide dekking en geeft je de vrijheid om de verzekering op jouw situatie en wensen af te stemmen. Je zorgt op deze manier voor een financieel vangnet als je als zelfstandig ondernemer je beroep niet meer kunt uitoefenen en dus geen inkomen meer hebt.

Je vraagt via de directe VvAA-dienstverlening de AOV van Movir aan. Movir is onderdeel van Nationale Nederlanden en een expert op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers in de zorg. Toch liever advies bij afsluiten? Dat biedt VvAA óók.

Waarom nu een AOV afsluiten?
In het pensioenakkoord is afgesproken dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen verplicht wordt. De verplichte AOV komt er op zijn vroegst in 2027. Met een lopende verzekering die het arbeidsongeschiktheidsrisico langdurig dekt, hoef je je straks naar alle waarschijnlijkheid niet aan te sluiten bij de collectieve AOV. Dat noemen we de ‘eerbiedigende werking’. De deadline voor deze eerbiedigende werking ligt vermoedelijk nog in 2024. Wil je zelf kiezen welke AOV bij je past, dan is het verstandig om nu in actie te komen en een eigen AOV af te sluiten.