Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeef je mening over de nieuwe Cao UMC

Geef je mening over de nieuwe Cao UMC

Dinsdag 27 februari 2024

FBZ heeft op 15 februari 2024 samen met de andere cao-partijen een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe Cao UMC. Als je onder deze cao valt, kun je binnenkort een ledenraadpleging in je mailbox verwachten. Je leest daarin over de belangrijkste resultaten en je kunt aangeven of je je kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Breng je stem uit!

Je ontvangt in de week van 26 februari een unieke stemlink van vakbond FBZ. FBZ zit namens onze vereniging als sociale partner aan deze cao-tafel en maakt daar afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. We zien graag dat zoveel mogelijk leden van onze vereniging laten weten wat ze van het resultaat vinden. Breng dus vooral je stem uit.

Actuele gegevens

Als je bij een andere werkgever aan de slag gaat of van sector verandert, is het belangrijk dat je je actuele gegevens aan onze ledenadministratie doorgeeft. Meen je stemgerechtigd te zijn, maar heb je uiterlijk 27 februari geen stemmailing ontvangen, neem dan contact op met bureau@fbz.nl, zodat je alsnog een unieke stemlink ontvangt. De ledenraadpleging sluit op 11 maart om 17.00 uur.

Jouw privacy gewaarborgd

Deze ledenraadpleging gebeurt conform de privacywetgeving. Bekijk het Reglement Verwerking Persoonsgegevens en het privacy statement dat op FBZ en ons als aangesloten vereniging van toepassing is. Je kunt anoniem je stem uitbrengen, er worden dus geen persoonsgegevens verzameld. Nadat de uitslagen bekend zijn, worden alle gegevens verwijderd.

Afspraken

In het onderhandelingsresultaat zijn verschillende afspraken gemaakt, waaronder een structurele loonsverhoging in 2024 en 2025, de invoering van balansverlof en een reiskostenvergoeding die voor alle umc’s gaat gelden. Wil je er alvast meer over weten? Lees dan het bericht op de website van FBZ.