Ga door naar hoofdcontent
NieuwsHeb je input voor de nieuwe Cao Gehandicaptenzorg?

Heb je input voor de nieuwe Cao Gehandicaptenzorg?

Dinsdag 4 juni 2024Afbeelding Heb je input voor de nieuwe Cao Gehandicaptenzorg?

De Cao Gehandicaptenzorg loopt op 31 december 2024 af. In het najaar gaan de onderhandelingen van start en de komende periode gebruikt FBZ om haar inzet op te stellen.

Welke ideeën heb jij over je arbeidsvoorwaarden?

Omdat wij zijn aangesloten bij FBZ en FBZ dus ook jouw belangen aan deze cao-tafel vertegenwoordigt, kunnen we input aanleveren voor de nieuwe cao. In verband met de inhoudelijke voorbereiding horen we graag wat jij nodig hebt om je huidige arbeidsvoorwaarden goed aan te laten sluiten op je werkzaamheden. Wat is in jouw ogen belangrijk voor de nieuwe cao? Je kunt suggesties uiterlijk 1 juli mailen via deze link.

Wij leveren vervolgens bij FBZ een samenvatting van de ontvangen punten aan. Op basis van de input van alle bij FBZ aangesloten beroepsverenigingen, stelt FBZ haar inzet voor de nieuwe cao op.

Meer weten?

Bekijk de huidige cao of de infographic over het cao-proces.

Wil je direct invloed uitoefenen? Word lid van de klankbordgroep!

Zowel in aanloop naar als tijdens de onderhandelingen speelt de klankbordgroep voor de Cao Gehandicaptenzorg een belangrijke rol. Hierin zijn leden van de bij FBZ aangesloten beroepsverenigingen vertegenwoordigd, maar helaas mist onze vereniging nog een vertegenwoordiger in de klankbordgroep. De klankbordgroep denkt mee en fungeert tijdens de onderhandelingen in figuurlijke zin als klankbord, om te toetsen of FBZ de goede richting op gaat.

Lijkt het jou leuk om nauw betrokken te zijn bij de cao-onderhandelingen en hier rechtstreeks invloed op uit te oefenen? Meld je dan namens onze beroepsvereniging aan voor de klankbordgroep via bureau@fbz.nl. De klankbordgroep vergadert zo vaak als nodig is, mede afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen. Ook vindt afstemming plaats via een WhatsApp-groep. De vergaderingen vinden meestal digitaal plaats op een avond. Het kost je tijdens de onderhandelingsperiode hooguit 2 uur per maand.