Ga door naar hoofdcontent
NieuwsInfographics tonen uitdagingen logopedie

Infographics tonen uitdagingen logopedie

Dinsdag 4 juni 2024Afbeelding Infographics tonen uitdagingen logopedie

Twee infographics die de NVLF onder meer gebruikt in gesprekken met stakeholders zijn onlangs geactualiseerd. De eerste geeft een goed beeld van de uitdagingen rondom vacatures en wachtlijsten. De tweede infographic schetst de problematiek rond de tarieven.

De infographic ‘Vraag stijgt, aantrekkelijkheid daalt’, die de NVLF samenstelde uit verschillende bronnen laat onder meer zien dat de huidige tarieven niet hoog genoeg zijn voor een reële vergoeding voor kosten en inkomen. Uit onafhankelijk onderzoek bleek 5 jaar geleden al dat de tarieven van zorgverzekeraars voor logopedische zorg niet kostendekkend zijn. De NVLF concludeert dat er sindsdien weinig is veranderd en vraagt daarom onder meer middels dit persbericht wederom aandacht voor de ernstige gevolgen voor de zorg door de achterblijvende tarieven en beloningen in de logopedie.

De infographic vacatures en wachtlijsten geeft een goed beeld van de druk op de arbeidsmarkt binnen de logopedie. De cijfers uit deze infographic zijn recent aangevuld met informatie van praktijkhouders over onder meer wachtlijstmanagement, behandelingen tijdens vakantieperioden en ondersteuning van cliënten in eerstelijnspraktijken. De verkregen gegevens helpen bij het beantwoorden van vragen van zorgverzekeraars.

Beiden infographics zet de NVLF in om gesprekken aan te gaan en de problematiek aan te kaarten bij verschillende stakeholders, zoals politici en de zorgverzekeraars.