Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNVLF werkt aan minder administratieve last voor kwaliteitskringen

NVLF werkt aan minder administratieve last voor kwaliteitskringen

Donderdag 13 juni 2024Afbeelding NVLF werkt aan minder administratieve last voor kwaliteitskringen

De NVLF ontvangt de laatste weken vaak signalen van kwaliteitskringen over de verantwoording die hoort bij intercollegiaal overleg. Een aantal leden van kwaliteitskringen ervaart deze als een belemmerende administratieve last. In dit bericht lees je wat de NVLF met deze signalen doet.

Het onderwerp stond afgelopen vergadering op de agenda van het verenigingsbestuur. Het is goed te weten dat de signalen die de NVLF ontvangt over deze administratieve last, regelmatig onderwerp van gesprek zijn tussen de NVLF en het Kwaliteitsregister Paramedici en ADAP. ADAP beoordeelt de accreditatieaanvragen van de kwaliteitskringen.

Verminderen administratieve last

Onder meer naar aanleiding van deze gesprekken en de binnengekomen signalen, bekijkt de NVLF op dit moment of er in de handleiding kwaliteitskringen ruimte is om administratieve lasten te verminderen.  Zo was er afgelopen mei een overleg met ADAP over het beoordelingsproces van de afgelopen jaren. In dit gesprek werden ook de ervaringen van de beoordelaars met de ingediende jaarplannen tot 1 april 2024 meegenomen. Tijdens het gesprek bleek onder meer dat van de 480 jaarplannen die in 2023 zijn aangeboden bij ADAP, er 473 zijn goedgekeurd. Ook bespraken ADAP en NVLF verschillende oplossingsrichtingen die kunnen bijdragen aan minder administratieve druk voor de kwaliteitskringen.  Deze oplossingsrichtingen worden op dit moment verder uitgewerkt.

Uiteraard is de mening en ervaring van de kwaliteitskringen daarbij essentieel. Mede daarom is de NVLF voornemens om voor de zomer een vragenlijst uit te zetten onder alle kwaliteitskringen en vanaf september een aantal (online) focusgroepen te organiseren. Hierover informeert de NVLF de kwaliteitskringen binnenkort nader.