Ga door naar hoofdcontent
NieuwsTerugblik online spreekuren ZonMW subsidie voor regionale monodisciplinaire samenwerkingsverbanden

Terugblik online spreekuren ZonMW subsidie voor regionale monodisciplinaire samenwerkingsverbanden

Maandag 20 mei 2024Afbeelding Terugblik online spreekuren ZonMW subsidie voor regionale monodisciplinaire samenwerkingsverbanden

Op 6 en 16 mei heeft de NVLF samen met ZonMW een digitaal spreekuur georganiseerd. Tijdens dit spreekuur is door een medewerker van ZonMW een toelichting gegeven over monodisciplinaire regionale samenwerking en de subsidie die door  ZonMW vanaf 1 mei wordt aangeboden. Vervolgens zijn vragen van leden door ZonMW beantwoord.. De antwoorden worden gebundeld en zullen binnenkort  op de website gepubliceerd worden. De presentatie van ZonMW is terug te vinden op de website. Veel vragen werden gesteld over de regio oa “onder welke regio val ik?” en “mag de subsidie ook besteed worden aan werkzaamheden voor multidisciplinaire samenwerking?” (ja).

Samenwerken wordt steeds belangrijker. Door samen te werken krijgen cliënten/patiënten eerder de juiste zorg op de juiste plek en door krachten te bundelen kunnen we van elkaar leren, gezamenlijk innovatie omarmen, kosten besparen en stijgt de kwaliteit van zorg. 

Nadat je een monodisciplinair netwerk op hebt gezet in jouw regio kun je met mandaat gaan deelnemen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.. Op deze manier zorg je voor een sterke eerstelijns samenwerking waarin je als logopedist goed vertegenwoordigd bent. Er is al  een behoorlijk aantal samenwerkingsverbanden in het land opgezet, tevens is er een aantal samenwerkingsverbanden in oprichting. De subsidie kan voor beide ingezet worden.

De NVLF wil graag de leden ondersteunen bij zowel de aanvraag van deze ZonMW  subsidie als bij het voeren van de administratie van de inkomsten en uitgaven. (oa het ontvangen van de subsidie op de NVLF bankrekening). Ook is er een Toolkit in ontwikkeling. Meer hierover zal gecommuniceerd worden in de nieuwsbrief.

Tip! Meld je ook aan voor de NVLF regiobijeenkomsten in september en oktober! Deze staat ook in het teken van regionale samenwerking.