Ga door naar hoofdcontent
NieuwsTweeluik: AI in de logopedie

Tweeluik: AI in de logopedie

Maandag 3 juni 2024Afbeelding Tweeluik: AI in de logopedie

Onlangs organiseerde het bureau van de NVLF een boeiende tweeluik over de rol van kunstmatige intelligentie in de logopedie. In deze webinars werd zowel de theorie als de praktijk besproken. De live deelnemers waren enthousiast over de webinars. Deze tweeluik gaf een goed beeld van zowel de theoretische als praktische aspecten van AI in de logopedie en liet zien wat er in de toekomst mogelijk is.

Op 21 mei 2024 vond het eerste deel van de tweeluik plaats. Deze sessie richtte zich op de theorie van AI in de logopedie. Samen met Sasker Soontiëns, een expert in AI en logopedie, en Wendy Voorn, adviseur innovatie bij Auris, bespraken we de basisprincipes van AI en hoe deze technologie kan worden toegepast in de zorg, met een focus op logopedie.

Het tweede deel van de tweeluik vond plaats op 29 mei 2024 en ging over de praktische toepassing van AI in de logopedie. In deze sessie verkenden we samen met Willemijn Doedens, logopedist en adviseur innovatie bij Auris, en TU Delft-ingenieurs Merlijn Groot en Jop Kokkedee hoe AI nu al wordt gebruikt en wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Merlijn en Jop presenteerden hun project KlinischeHulp, software die GGZ-professionals helpt door administratieve taken te verminderen, en bekeken hoe deze oplossing ook voor logopedisten nuttig kan zijn. We bespraken realistische voorbeelden en de kansen en uitdagingen van AI in onze dagelijkse praktijk.

Innovatiecafé 20 juni 2024
We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in innovaties in de logopedie van harte uit voor het Innovatiecafé van de NVLF op 20 juni. Dit evenement biedt een uitstekende gelegenheid om verder te praten over nieuwe ideeën en ontwikkelingen in ons vakgebied.