Ga door naar hoofdcontent
NieuwsUitgelicht: belangenbehartiging voor leden in de Gezondheidszorg en Onderwijs door de FBZ en FVOV

Uitgelicht: belangenbehartiging voor leden in de Gezondheidszorg en Onderwijs door de FBZ en FVOV

Maandag 29 januari 2024

NVLF lidmaatschap levert je meer op dan je denkt! NVLF heeft een samenwerking met de FBZ en FVOV voor leden in de gezondheidszorg en in het onderwijs. Daardoor worden de leden die in loondienst zijn in de gezondheidszorg of onderwijs vertegenwoordigd aan de onderhandelingstafel. Er wordt onderhandeld over jouw cao en overlegd met jouw werkgever als er een fusie of reorganisatie is.

Als je in dienst bent van een zorginstelling of in het onderwijs, kan je voor veel vragen terecht bij jouw werkgever. Maar als het gaat om het behartigen van je persoonlijke belangen, kan je terecht bij het bureau van de NVLF, via: logopedie@nvlf.nl. Of via dit contactformulier (dit document opent in een nieuw tabblad). Wij helpen je met:

  • Advies over jouw functiewaardering (FWG)
    Wil je dat jouw functie opnieuw beschreven en gewaardeerd wordt? Of gaat jouw werkgever dit voor je doen? De NVLF adviseert je tijdens deze hele procedure.
  • Juridisch advies
    Je kunt ook bij ons terecht met vragen op het gebied van arbeid en inkomen. Bijvoorbeeld bij een fusie of reorganisatie. In sommige gevallen schakelen wij voor beantwoording van jouw vraag een externe jurist in. De voorwaarden van gratis juridisch advies vindt je in de ‘Algemene voorwaarden juridische dienstverlening NVLF’.

Wist je dat je werkgever een deel of soms helemaal de lidmaatschapskosten van de NVLF vergoedt? Dat je daarnaast recht hebt op vergoeding van kosten en tijd van scholing die nodig is voor herregistratie? Een goed voorbeeld van ledenvoordeel van de NVLF;  lid zijn van de NVLF is ook meteen ondersteuning door de FBZ en FVOV.