Ga door naar hoofdcontent
OpleidingenLogopedie bij COPD en Astma

De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de NVLF of de redactie. Geïnteresseerden om hun producten of diensten hier te plaatsen, kunnen zich richten tot Performis BV.

Meer informatie

De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de NVLF of de redactie. Geïnteresseerden om hun producten of diensten hier te plaatsen, kunnen zich richten tot Performis BV.

Meer informatie

Pro Education

Logopedie bij COPD en Astma

LocatieZie planning
Duur3 dagen (18 contacturen)
Datum20 september 2024
Deelnemersmin. 12 - max. 14
PrijzenZie kostenoverzicht
NiveauCursus nascholing
Studiebelasting35,5
Accreditatie30 punten
CertificaatJa
Meer informatie
Afbeelding Logopedie bij COPD en Astma

Wil je cliënten met COPD en astma beter begeleiden? Dan is deze cursus iets voor jou. COPD is de verzamelnaam voor een aantal chronische aandoeningen van de luchtwegen. Logopedie is voor deze groep cliënten noodzakelijk om optimaal te leren omgaan met de aanwezige longinhoud. Tijdens de cursus leer je daarom ademhalingstechnieken, adembeheersing en ontspanningstechnieken. Daarnaast word je op de hoogte gebracht van de meest recente kennis en ontwikkelingen op het gebied van logopedie bij COPD en astma. Door de praktijkgerichte insteek kun je het geleerde direct toepassen in je eigen praktijk. Een aanrader dus.

Resultaat

  • Je kunt uitleggen welke factoren het welzijn van cliënten met COPD en astma verbeteren
  • Je geeft cliënten met COPD en astma inzicht in ademhalen en hun adempatroon
  • Je biedt oefeningen aan die gericht zijn op de verbetering van adem, stem, slikken en spraak voor cliënten met COPD en astma
  • Je leert cliënten met COPD en astma om optimaal te kunnen communiceren

Doelgroep

De cursus is bestemd voor logopedisten die zowel in de eerste als tweede lijn werken met cliënten met chronische aandoeningen van de luchtwegen.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Je krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van een docent die ervaring heeft met het behandelen van cliënten met COPD en astma. Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van de meest recente kennis en ontwikkelingen op het gebied van logopedie bij COPD en astma.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 35,5 uur waarvan 17,5 uur zelfstudie en 18 contacturen. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 14.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Jeanine Lemmen. Sinds 1989 is zij werkzaam in de vrije vestiging. Inmiddels werkt zij al ruim 10 jaar op de longrevalidatie van het St. Annaziekenhuis te Geldrop. Daar is Jeanine onder andere verantwoordelijk voor de logopedische zorg rondom patiënten met COPD. Zij werkt nauw samen met alle disciplines die binnen de DBC bij longziekten vallen, zoals longartsen en longverpleegkundigen. Ook heeft Jeanine sinds 1990 haar eigen praktijk, gespecialiseerd in ademproblematiek. Bijvoorbeeld COPD, astma, chronisch hoesten, apneu en hyperventileren (acuut en chronisch). Naast logopedist is zij ook Buteyko-therapeut.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Voor meer informatie klik hier!