Ga door naar hoofdcontent
OpleidingenMotiverende Gespreksvoering (basis)
HAN University of Applied Sciences

Motiverende Gespreksvoering (basis)

LocatieNijmegen
Datum4 november 2024
Aanmelden
Afbeelding Motiverende Gespreksvoering (basis)

Start: 4 november 2024

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) / Motivational Interviewing bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten. Door de toepassing van Motiverende Gespreksvoering ontwikkel je vaardigheden die bijdragen aan de positieve gezondheid van mensen. Gedragsverandering is meestal een langzaam en moeizaam proces. Tegenstrijdige gevoelens en gedachten kunnen het veranderingsproces van de cliënt belemmeren. Met Motiverende Gespreksvoering krijgen jij en je cliënt meer grip op dit proces. Je gaat doelgericht in gesprek om de eigen motivatie en bereidheid tot verandering van de cliënt te versterken.

Volg je de training bij de HAN, dan weet je zeker dat je aan de slag gaat met Motiverende Gespreksvoering zoals het bedoeld is en bewezen effectief blijkt. Toepassing in eigen praktijk is altijd onderdeel van de training. Je voert gesprekken met cliënten. Op de laatste dag analyseer je deze gesprekken met de trainer en medecursisten. Met een meetinstrument/checklist beoordeel je je vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering. Kortom, je brengt het geleerde direct in praktijk.

In het kort

Duur: 2,5 dag

Studiebelasting: 36 uur

Contacturen: 17,5 uur

Accreditatie: 35 punten (ADAP), 25 punten (Kwaliteitshuis Fysiotherapie), 28 punten (SKJ), 36 registerpunten (Registerplein), 18 punten (V&V), 16 punten (ABAN),
34 punten (RV), erkend door CZN, 16 punten (Kwaliteitsregister Stoppen met roken)

Resultaat: Certificaat

Kosten: € 875,- / € 800,- (leden NVD, DCN, CODIE, EN, VBVD en FOOD)

Vragen over een paramedische post-hbo training, cursus of opleiding?