Ga door naar hoofdcontent
Studentenraad

De NVLF is er voor alle logopedisten in Nederland. Dus ook voor de studenten. De studentenraad is een klankbord voor de NVLF en biedt de kans om innovatieve inzichten van studenten van de verschillende opleidingen mee te nemen in het NVLF beleid. Daarnaast is de raad een platform voor het uitwisselen van ervaringen bij de verschillende opleidingen logopedie.

De studentenraad streeft ernaar een actief aanspreekpunt te zijn op de opleidingen om bij te dragen aan een betere verbinding tussen studenten en de NVLF. Bijvoorbeeld door studenten te enthousiasmeren om studentlid van de NVLF te worden. Op die manier vormen we HET netwerk van studenten logopedie in heel Nederland dat gevraagd en ongevraagd alle onderdelen van de NVLF adviseert. Met dit netwerk willen wij innovatieve ontwikkelingen inbrengen in het NVLF-beleid zodat dit goed aansluit op de behoeften en wensen van de logopediestudenten.

Nieuwe leden gezocht!

Wil jij samen met studenten logopedie uit het hele land in gesprek gaan over de ontwikkeling van ons vak? Wil je graag weten hoe de beroepsvereniging voor logopedisten in elkaar steekt? En ben je nieuwsgierig en durf je vragen te stellen? Dan is de NVLF Studentenraad misschien wel iets voor jou! We zijn op zoek naar studentenraadsleden van diverse opleidingen.

Wat verwachten we van een studentenraadslid?

Als studentenraadslid van de NVLF ben je het aanspreekpunt voor de studentenleden van de NVLF. Een proactieve houding en enthousiasme over ons vak is een vereiste. Je gaat samen met je medestudenten van de verschillende hogescholen in gesprek over de opleiding logopedie, de toekomstige logopedist en de promotie van ons vak. Het is van belang dat je een teamplayer bent en samen met je medestudenten kritisch kunt kijken naar elkaars ingebrachte punten, maar ook naar de NVLF, de onderwerpen die binnen de vereniging spelen én onderwerpen die bij andere opleidingen spelen.

Tijdens de bijeenkomsten, waar jij jouw hogeschool vertegenwoordigt, heeft iedereen een eerlijke en actieve inbreng en wordt met een open houding naar elkaars meningen geluisterd. We verwachten van de studentenraadsleden dat je ook ondernemend bent, omdat je o.a. ook betrokken wordt bij de organisatie rondom de werving van toekomstige logopedie studenten en de verdere ontwikkelingen van ons vak. Je bent nieuwsgierig naar de organisatie binnen de NVLF en de rol van de NVLF voor het werkveld en de toekomstige logopedist.

Wat kun je verwachten van de NVLF?

  • Een vergoeding voor je bijdrage aan de Studentenraad;
  • Je stem wordt serieus genomen binnen de beroepsvereniging en je kunt hierdoor een verschil maken voor je medestudenten;
  • Je krijgt de kans om nauw betrokken te zijn bij de organisatie van activiteiten;
  • Kortom een goede toevoeging voor op je CV!

Lijkt het je leuk om (geheel vrijblijvend) eens aan te sluiten bij een bijeenkomst van de studentenraad? Neem dan contact op met Fieke Walgreen via communicatie@nvlf.nl.

Bekijk ook:

Vergaderdata 2024: 11 maart, 17 juni, 7 oktober